در روزهای اخیر، تقاضای بازگشایی میدان امام خمینی (ره) جهت حضور شهروندان، در فضای مجازی مطرح شده است. فضای داخلی این میدان یکی از مهمترین فضاهای سبز و باز شهر لار بوده و اِلمانِ مرکزی نیز یکی از نشانه های شهری لار است.
به گزارش روابط عمومی شهرداری لار؛ نقش اولیه تعریف شده برای این میدان، به دلیل قرار گرفتن در تقاطع اصلی ترین محورهای مواصلاتی بین دو شهر، یک گره ترافیکی است و به جهت دارا بودن نقش ترافیکی، این میدان به یک فلکه تبدیل شده است.
در توضیح میدان و فلکه و تفاوت این دو، باید گفت؛ میدان محلی برای بروز تعاملات اجتماعی و فلکه محلی برای عبورِ ایمنِ جریان های متقابل ترافیکی است و نقشی عملکردی دارد.
دلایلی نظیر قرار گرفتن میدان امام خمینی (ره) در میانه مسیر کمربندی شرقی و غربی شهر و ورود وسایل موتوری سنگین به این تقاطع، موجب شده تا نقش ترافیکی این میدان بر نقش اجتماعی آن غلبه یافته و امروزه، میدان امام خمینی (ره) به یکی از تقاطع های مهم ترافیکی شهر لار بدل شود.
شهرداری لار با صرف هزینه های بسیار، تا کنون در نگهداری از فضای سبز وسیع این میدان کوشا بوده و با توجه به وجود تقاضای مردمی، مایل به بازگشایی این میدان است.
اما طی جلسات، مکاتبات و استعلام های صورت گرفته، مراجع انتظامی و اداری؛ نظیر شورای ترافیک شهرستان و پلیس راهور بازگشایی این میدان را به دلیل تشدید حوادث رانندگی و بروز آسیب های جانی و مالی، در شرایط فعلی منع کرده است.
میدان امام خمینی (ره) که تا قبل از شروع بیماری کرونا یکی از مکان های تفریحی برای شهروندان بوده، از سال ۹۸ و با شروع این بیماری و برابر با تصمیم ستاد استانی و شهرستانی کرونا، ورود به این میدان مسدود شد.
باید گفت که بخش عمده ای از درخواست ها و مطالب منتشر شده در فضای مجازی در خصوص بازگشایی این میدان از سوی تعدای از کسبه پیرامونی این گره ترافیک ی انتشار یافته و هدف اصلی آن ها رونق کسب و کار خود می باشد.
لذا شهرداری لار، ضمن پرهیز از تصمیمات مبتنی بر احساس، بازگشایی فضای میدان را در شرایط فعلی، منوط به تصمیمات مراجع ذی صلاح می داند.