اصغر فرودی شهردار لار به همراه حمید منشی رئیس شورای اسلامی این شهر، محمد ابراهیم کیان رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری لارستان، محسن زارع معاون فرهنگی و محمد رضایی کارشناس شهرداری، به منظور بررسی بافت تاریخی شهرستان در جهت احیا و مرمت آن با هدف جذب گردشگر، از باغ نشاط لار بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری لار؛ اصغر فرودی و هیئت همراه از بخش های مختلف این باغ تاریخی بازدید کردند.
شهردار لار در حاشیه این بازدید گفت: لارستان دارای بناهای تاریخی متعددی است که با مرمت و احیا آن، این شهرستان پهناور استان فارس، به قطب گردشگری کشور تبدیل می شود.
اصغر فرودی شهردار لار افزود: عمارت و باغ تاریخی نشاط، یکی از این بناهای تاریخی مشهور بوده که در صورت مرمت و احیا و با توجه به ویژگی های خاص خود، نگاه هر بیننده ای را به خود جلب می کند و لازمه این امر مهم؛ همکاری ادارات و نهادهای مختلف شهرستان و میراث دوستان با اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان است.
این مدیر شهری ادامه داد: شهرداری و شورای اسلامی شهر لار که در جهت توسعه شهر و شهرستان، همیشه پیشقدم بوده، آماده هر گونه همکاری و پیگیری برای مرمت و احیا بناهای تاریخی موجود در منطقه است.
اصغر فرودی تصریح کرد: تبدیل لارستان به قطب گردشگری کشور و جذب گردشگر، موجب رونق و توسعه همه جانبه لار و لارستان بزرگ خواهد شد.
باغ نشاط لار با مساحتی بالغ بر یک هکتار که روزگاری در دوره حکومت صفویان محل اقامت والی شهر لار یا ایالت لارستان بوده است. این باغ در ضلع شمالی پل معروف شاه عباسی شهر لار و در مجاورت رودخانه ای موسوم به رودخانه خشک در بخشی موسوم به شهر قدیمی شهر لار قرار دارد. در وسط این باغ زیبا عمارت بلند و چند طبقه ای قرار دارد که محل حکمرانی والی لار بوده است. ایوان بلند این عمارت که در همان نگاه اول توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند قریب به ۲٫۵ متر ارتفاع دارد.
در مقابل این عمارت حوضی سنگی و چند ضلعی وسیعی به چشم می خورد و جوی های آب سنگی که در طول باغ جریان دارد به آن متصل می شود. در دو طرف ایوان دربهای چوبی به چشم می خورد و در ساخت بنا از اصل قرینه استفاده شده است. با ورود به داخل عمارت سقف ایوان بلند عمارت با هنر گچبری مقرنس کاری شده که با ظرافت خاص خود، چشم هر صاحب هنری را متوجه خود می کند.
یکی دیگر از عمارت های تاریخی این مجموعه حمام تاریخی نشاط است. حمامی با تزئیناتی فاخر و چشم نواز که به نظر می رسد در دوره افشاریان ساخته شده است.
این بنای چهار صد ساله در سال ۱۳۵۳ هجری شمسی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.