• امروز : شنبه - ۱۲ آذر - ۱۴۰۱
  • برابر با : Saturday - 3 December - 2022

آگهی مناقصه شهرداری کارزین برگزاری یادواره شهدای شهرداری کازرون با عنوان شهردار آسمانی برگزاری یادواره پدر صنعت موشکی ایران شهید حسن طهرانی مقدم و ۲۰۱ شهید شهرستان قیروکارزین در شهر کارزین برگزار شد. جانمایی و نصب تابلوی شهر کارزین در ورودی غربی شهر کارزین سلامت محیط شهروندی با پاکیزگی معابر شهری مراسم گرامیداشت هفته بسیج دانش آموزی در شهر کارزین برگزار شد تجهیزات ورزشی نصب شده در پارک های سطح شهر نشانگر توجه ویژه شهرداری به ورزش همگانی و سلامت شهروندان است اجرای عملیات آسفالت معابر شهر کازرون بازدید میدانی شهردار قیر از پروژه های عمرانی سطح شهر / ارائه خدمات سریع تر و مطلوب تر به شهروندان برپایی میز خدمت در مصلی نماز جمعه شهر قیر پیام تبریک شهردار، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهرقیر به مناسبت هفته نیروی انتظامی ضمن تسلیت شهادت امام حسن عسکری(ع)، آغاز امامت منجی عالم بشریت، حضرت مهدی موعود(عج) را تبریک می گوییم. تلاش سبزپوشان و سبز اندیشان فضای سبز شهرداری قیر مراحل ساخت سرویس بهداشتی پارک میرزا کوچک خان جنگلی # شهرقیر اجرای عملیات عمرانی میدان کارآفرینی# شهر قیر

به همت شهرداری لار؛

سایت نگهداری سگ های ولگرد با هزینه ۵۰۰ میلیون تومانی در حال ساخت است و به زودی به اتمام می رسد

• 24 شهریور 1401 - 19:45
سگ های ولگرد؛ موضوعی که امروزه اکثر شهرهای کشور را با چالشی جدی روبرو کرده است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری لار؛ افزایش این حیوانات به ظاهر آرام، از سویی موجب سلب امنیت و آسایش شهروندان شده و از سویی دیگر عده ای بر مسائل شرعی و بهداشتی مرتبط با آن تاکید می کنند.

درباره علل افزایش این حیوانات در سال‌های اخیر تحقیقات مفصلی انجام شده و مستندهای تحقیقی خوبی هم ساخته شده است. آنچه مشخص است اینکه فراهم شدن شرایط زادوولد آن‌ها در نقاط حاشیه‌ای شهر و برخی فعالیت‌های دامی در روستاهای نزدیک به شهرها، اصلی‌ترین علل ازدیاد آن‌هاست. علاوه بر این برخی شهروندان نیز به دلیل عواطف انسانی یا علاقه به حیوانات و بدون توجه به تبعاتِ اقدام خود، اقدام به تغذیه این حیوانات در داخل شهر می‌کنند.

به طور مشخص؛ زادوولد فراوان سگ، سهولت تغذیه و نداشتن متولی کنترل آن را می‌توان اصلی‌ترین علل افزایش این حیوانات دانست.

به عقیده طرفداران حقوق حیوانات، رها بودن سگ‌ها در خیابان‌ها با حقوق آن‌ها در تضاد است. چرا که گاهی آزار و اذیت و گرسنه ماندن سگ‌ها سبب حمله به دیگران می‌شود و باید حتما برای آن‌ها جای مناسبی در نظر گرفته شود.

گذشته از همه اینها ،حالا مردم خواهان رسیدگی جدی مسئولان امر به این معضل مهم شهری شده اند.

اما چند وجهی بودن این موضوع باعث شده تا اقداماتی مانند دستور جمع‌آوری سگ‌های ولگرد، تنها مسکّنی باشد کوتاه مدت و مقطعی؛ نه راه حل دائمی و کارشناسی.

و این به خوبی مسلم است که موضوع سگ های ولگرد با فشار آوردن و به اقدام وادار کردن یک نهاد مانند شهرداری حل نمی‌شود. زیرا در این موضوع دستگاه‌های متعدد و متنوعی مانند دامپزشکی، محیط زیست، وزارت کشور اعم از امور شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها و حتی علوم پزشکی دخیل هستند.

راهکار عقیم کردن سگ‌های ولگرد نیز بر اساس نظر کارشناسان اگر به حدنصاب ۷۰ درصد نرسد، تاثیر چندانی در کاهش جمعیت آن‌ها ندارد.

اما علیرغم این موضوعات، شهرداری لار به منظور رعایت حقوق شهروندان و پس از برگزاری جلسات مختلف و رایزنی های لازم، اقدام به راه اندازی سایت نگهداری سگ های ولگرد نموده است.

این سایت که در فاصله ۱۵ کیلومتری شهر لار و در مسیر لار به بندر عباس در حال ساخت است، تا کنون برای شهرداری لار هزینه ای بالغ بر ۵ میلیارد ریال به همراه داشته است.

ساخت سایت نگهداری سگ های ولگرد به زودی به اتمام می رسد و به دنبال آن با هماهنگی های انجام شده، نسبت به زنده گیری و عقیم سازی این حیوانات اقدام خواهد شد.

در این میان، انجمن حمایت از حیوانات نیز باید در راستای جمع آوری، نگهداری و تامین غذای سگ های ولگرد، به کمک شهرداری بیایند.

اما از نکات قابل توجه، نبود سرنگ بیهوشی و خطر حمله سگ ها، از مشکلات زنده گیری این حیوانات است.

به نظر می‌رسد همان‌گونه که اصل موضوع چند وجهی است، و ابعاد فرهنگی، زیست محیطی، اقتصادی و حتی انتظامی دارد، راهکار آن نیز دارای ابعادی است که می‌طلبد سازمانی به‌صورت جدی متولی پیگیری آن شده و در سطوحی بالاتر از یک دستگاه و نهاد استانی، پس از در نظر گرفتن الزامات و تحقیقات کافی تصمیم‌سازی مناسبی را برای این معضل اجتماعی تکراری در کشور رقم بزند.